vrijdag 17 november 2017

Stresa (2)

Donderdag 31 augustus 2017 (2)


Om 16 uur stappen we al terug naar buiten voor een uitgebreider bezoek aan Stresa. Al gauw worden we overvallen door een regenbui en het gestommel van onweer in de verte doet ons terugkeren naar het hotel waar we van de gelegenheid gebruik maken om enkele foto’s te maken van het interieur. Uiteindelijk keren we toch maar, gewapend met een paraplu, terug naar de stad. We willen namelijk de restaurantjes gaan verkennen die we uit de Michelin genoteerd hebben en brengen ook nog een bezoekje aan de biglietteria voor de boot. We besluiten om morgen 2 eilanden te bezoeken en het derde zaterdag. Om 17:15 uur begint het dan toch hard te regenen en we moeten schuilen op een overdekt terras. De gelegenheid voor een aperol spritz. We doden de tijd met het observeren van de andere toeristen. Het best vertegenwoordigd zijn de Engelsen, Duitsers en Fransen, opvallend weinig Belgen en Nederlanders maar verder zie je zowat van alles: Oost-europeanen, Aziaten moslims, enz. Het zijn meestal oudere mensen en jonge ouders met kleine kinderen. Het valt ons op dat er zeer veel pasgeboren babies bij zijn. Na een uurtje heeft het nagenoeg opgehouden met regenen en kunnen we terugkeren naar ons hotel voor een snelle douche en omkleden zodat we (nog maar eens) terugkeren naar de stad voor het diner.



Voor vanavond hebben we Ristorante Il Clandestino uitgekozen dat er op de website veelbelovend uitziet. Zowel het interieur als de gerechten zien er modern en aantrekkelijk uit. Althans op foto want de werkelijkheid valt tegen. Daarenboven erger ik mij aan een overdreven vriendelijke maître d’hôtel. Hij rammelt aan één stuk door (in het Frans) en noemt mij voortdurend “Monsieur Carlo”. Hij is werkelijk super-attent en overdreven vriendelijk en dat wekt mijn argwaan. We kiezen voor zeeëgel, maar die zijn
vanavond niet beschikbaar en net zo min als alle andere crustacés. Even later zijn we aan een andere tafel echter een hele schotel zeevruchten opdienen. Alles wat we op de kaart kiezen, blijkt toevallig niet beschikbaar, maar hij heeft een hoop suggesties. Ik heb het gevoel dat zijn vriendelijkheid camouflage is om ons op te solferen wat ze kwijt willen. We bestellen minestre di mare (een vissoep) met groentjes en aardappelen en dat kan enkel als we voor twee bestellen want “de bereiding is nogal complex en tijdrovend”.  We hebben het nauwelijks besteld of we krijgen het al op tafel. Dat stond blijkbaar al lang klaar in de keuken… Maar het is lekker, dat moet gezegd. Daarna eten we pescato del giorno alla vapora (C) en selezione del pescato del giorno alla griglia (ik). Ook weer lekker, maar niet uitzonderlijk. Noch qua bereiding noch qua presentatie is het de moderne keuken die ze op het internet laten uitschijnen. Michelin mag zijn mening dringend eens herzien! Intussen woedt buiten een onweer met fikse regenbuien maar op het moment dat we terugkeren naar het hotel is het zo goed als droog. Eens op de kamer begint het echter opnieuw stevig te regenen. Hopelijk wordt het morgen weer beter.